HTML

Stoppolj!

A név világos, egy blog stopposoknak és érdeklődnek, sztorikkal, tippekkel, képekkel és sok minden mással!

Friss topikok

  • Pöttöm Forgószél: :) Nagyon élvezetes kis történet, tekintve, hogy Körmenden születtem eme rémes kisvárosban és Buda... (2011.04.26. 16:05) #2 Körmend '09
  • stoppoljonline: Szia! Mi vagyunk a www.stoppoljonline.ro, Erdély útitárskereső oldala. Szeretnénk veled felvenni... (2011.03.12. 08:44) Itt a tavasz!
  • bryan: Az elmúlt két hétben kétszer stoppoltam az m3-as miskolci mol kútjánál. először az első ember vett... (2009.10.11. 15:29) Beszámoló: Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely
  • StreetFighter: Köszi a véleményt, én is nagyon gondolkodtam azon, hogy esetleg maradnom kellene, de az M0-s nagyo... (2009.07.08. 16:22) Beszámoló: Alsóörs-Nyíregyháza(-Sátoraljaújhely)
  • venuswoman: "a körülmények nyomására Budapestig még vonattal jutottam" hahaha hagyjuk már :D (2009.07.08. 14:46) Beszámoló: Budapest-Sátoraljaújhely

Linkblog

2009.06.18. 15:33 StreetFighter

Útvonal: Budapest - Miskolc /2. rész/

És íme a második rész, beembeddeltem a térképet még egyszer, csak hogy könnyebb legyen követni a dolgokat! Ja, igen, aki az első részt keresné, az egy kicsit lejjebb találja!


Budapest-Miskolc stoppal! nagyobb térképen való megjelenítése

4. STOPPOLÁS

A budapesti kiindulópontnál sok mindenre ne számítsunk, általában meg kell elégednünk azzal, hogy kivisznek a 12-es km-nél lévő benzinkútig (3) - azonban ez is óriási segítség, hiszen innen már mienk az egész autópálya, ráadásul lélektani előnyünk is van: az a tény, hogy ott vagyunk a semmi közepén egy benzinkúton, akkor az autósok tudni fogják, hogy valaki már felvett minket, így kockázat nélkül ők is hasonlóan tehetnek. A benzinkutakon a stopposok két stratégiát választhatnak: a rámenősebbek megkérdezik a tankoló, parkoló autósokat, és udvariasan érdeklődnek, hogy esetleg fel tudnák-e venni őket, míg a hozzám hasonló nyugisabb stopposok inkább csak kisétálnak a benzinkút végére, és az autópályára visszavezető szakasz még lassan haladó autósait próbálják leinteni - meglepően nagy sikerrel.

A Miskolcra irányuló stoppolásnál kulcsfontosságú szerepet játszik a 142-es km-nél található Geleji pihenőhely (8), hiszen ez az utolsó benzinkút az M3/M30 csomópont (9) előtt, ennél tovább már semmiképp sem haladhatunk az M3-ason. Hacsak nem volt nagy szerencsénk egy közvetlen miskolci fuvarral, akkor a Debrecen és Nyíregyháza felé tartó autósoktól azt kell kérnünk, hogy ennél a Shell kútnál rakjanak ki, itt pedig már nincs is más dolgunk, mint találni egy olyan autót, ami Miskolc felé tart - nem érdemes válogatósnak lenni, ha az autó érinti Miskolcot, akkor nincs min elmélkedni.

5. ÉRKEZÉS

Az érkezés, csakúgy mint a megfelelő indulási pont minden stoppolás kritikus pontja, hiszen soha nem mindegy, hogy a belvárosban vagy éppen a városhatártól öt kilométerre raknak le minket. Miskolcot két lehajtónál lehet elérni az M30-as autóútról, ám ennek kiválasztása már nem függ tőlünk, szóval inkább csak nézzük meg, hogy mik a teendőink.
Ha a fuvarunk közvetlenül Miskolcra tart, akkor a Miskolc-Dél lejárónál (10) fogja elhagyni az autópályát, és örülhetünk, mivel jó esélyünk van, hogy belvároshoz közeli, neki éppen útba eső helyen fog lerakni minket.

Kicsit nehézkesebb a helyzet, ha fuvarunk nem közvetlenül Miskolcra tart, hanem továbbhalad a 3-ason vagy a 37-esen, ugyanis ekkor nagy valószínűséggel (hacsak nem lesz nagyon jó fej, és be nem visz minket a városban) az M30-as végénél lévő jelzőlámpánál (11) fog tudni lerakni minket, ami sajnos eléggé távol esik a belvárostól. Agoodalomra azért nincs ok, körülbelül 500 métert a város felé gyalogolva elérhetünk egy buszmegállót (12), ahonnan kb. 5-10 percenként indulnak járatok a központ felé. (Sóher tipp: ha nem sietünk, érdemesebb megvárni a Borsod Volán járatait, ugyanis míg a Borsod Volán helyközi járatain diákként 65, felnőttként 125 forintért juthatnk be a centrumba, addig az MVK számozott helyi járatain ez 300 forintba kerül.)

6. VISSZAJUTÁS

Nem is foglalkoznék azzal, hogy mit lehet és mit érdemes csinálni a városban, egészen biztos vagyok abban, hogy mindenki remekül fogja érezni magát. Az igazi kérdést a visszajutás jelenti, hiszen hacsak nem éjszakázunk Miskolcon, akkor valahogy vissza is kell jutnunk Budapestre. A fáradtabbak és a sietősebbeknek egyértelműen a (14)-es ponttal jelölt Tiszai pályaudvar a megoldás, ahonnan 1400/2800 forintért lehet visszajutni Budapestre, de az igazán kitartóaknak inkább a Búza tért ajánlom (13), mivel ott lehet felszállni a 4-es és 44-es buszokkal, melyek kivisznek minket a miskolci stop-ponthoz. A buszról az elég feltűnő Cora áruháznál kell leszállni, majd az amellett elterülő 304-es utat kell becéloznunk - ez az út köti össze az M30-ast a várossal. Ennek megfelelően az úton mindig elég jelentős a forgalom, ráadásul külön segítség az is, hogy az itt autózok nagy százaléka Budapest felé tart, így itt igazán könnyű fuvart találni a fővárosig. A stoppolást nyugodtan el lehet kezdeni a 304-es útra érkezéskor is, de érdemes inkább még kifelé gyalogolni 400 métert, így ugyanis magunk mögött hagyhatjuk a bevásárló forgalmat. A legideálisabb hely talán a Miskolc végét jelző táblánál találjuk (15), itt nekem még soha nem kellett 20 percnél többet várnom egy budapesti fuvarra.

 

1 komment

Címkék: budapest magyarország miskolc útvonal


A bejegyzés trackback címe:

https://stoppolj.blog.hu/api/trackback/id/tr801193502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bryan 2009.07.06. 22:15:52

Ingyenes buszjárat, Miskolcon, ha valaki az Avas, vagy az egyetem felé tart, vagy onnan akar a pályához menni:
www.mvkzrt.hu/menetrend/?line=CORA
A 224-es bkv buszjárat meg kivisz a shell kúthoz ami megkönnyíti a dolgokat.
süti beállítások módosítása