HTML

Stoppolj!

A név világos, egy blog stopposoknak és érdeklődnek, sztorikkal, tippekkel, képekkel és sok minden mással!

Friss topikok

  • Pöttöm Forgószél: :) Nagyon élvezetes kis történet, tekintve, hogy Körmenden születtem eme rémes kisvárosban és Buda... (2011.04.26. 16:05) #2 Körmend '09
  • stoppoljonline: Szia! Mi vagyunk a www.stoppoljonline.ro, Erdély útitárskereső oldala. Szeretnénk veled felvenni... (2011.03.12. 08:44) Itt a tavasz!
  • bryan: Az elmúlt két hétben kétszer stoppoltam az m3-as miskolci mol kútjánál. először az első ember vett... (2009.10.11. 15:29) Beszámoló: Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely
  • StreetFighter: Köszi a véleményt, én is nagyon gondolkodtam azon, hogy esetleg maradnom kellene, de az M0-s nagyo... (2009.07.08. 16:22) Beszámoló: Alsóörs-Nyíregyháza(-Sátoraljaújhely)
  • venuswoman: "a körülmények nyomására Budapestig még vonattal jutottam" hahaha hagyjuk már :D (2009.07.08. 14:46) Beszámoló: Budapest-Sátoraljaújhely

Linkblog

2009.06.18. 14:07 StreetFighter

Útvonal: Budapest - Miskolc /1. rész/

És igen... megszületett a stoppolj-blog legújabb és egyben legérdekesebb rovata, az útvonal, ahol egy-egy bejáratott útvonalat fogunk bemutatni (jó részletesen) az olvasóknak, hátha majd ettől kedvet kapnak a stoppoláshoz.

Első utunk Budapestről indul (sajnos az ország közlekedési jellegzetességei miatt ez elkürelhetetlen) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye gyönyörű székhelyét, Miskolcot veszi célba, az M3-as és M30-as autópályák érintésével. Kissé elfogult vagyok ezzel az útvonallal kapcsolatban, már csak azért is, mert ez az út visz engem haza, de attól még biztos vagyok, hogy mindenki számára érdekes és izgalmas élmény meglátogatni Miskolcot, hazánk harmadik legnagyobb városát. De ha nekem nem hisztek, akkor higgyetek a Belgának!

 

 

1. ELŐKÉSZÜLETEK

Na, ha a kedv megvan, akkor másra már nincs is igazán szükség. Legfeljebb arra, hogy elolvassuk ezt a bejegyzést, illetve megjegyezzünk/kinyomtassunk/leírjunk egy táblázatot. De erről majd később, egyelőre nézzük, hogy is kell nekiállni egy ilyen túrának. Mindenképpen fogok még bővebben írni az előkészületekről, így csak röviden említeném meg a legfontosabb felszerelésket: réteges öltözet, lehetőleg élénk színű pólóval, fejfedő napszúrás ellen, napszemüveg a nap ellen, valamilyen táska/hátizsák (hogy jelezzük, hogy komolyan vesszük a dolgot), fényképezőgép és persze a térkép/táblázat. Ennyi. Meg még egy nagy rakás jókedv és napsütés.

2. A KIINDULÁSI HELY

Szolgálati közlemény: nem kell megijedni a sok szövegtől, a bejegyzésben említett helyszínek mind-mind megtalálhatók a mellékelt Google Maps-es térképen!


Budapest-Miskolc stoppal! nagyobb térképen való megjelenítése

 

Ha a bepakolással megvagyunk, akkor el is kezdhetjük az utunkat, meg kell találnunk a stoppolás kiindulópontját. Ennek a helyszínnek a kiválasztása minden stoppolás esszenciális problémája és kulcskérdése, de szerencsére most nem kell keresgélnünk, hiszen mint már említettem, jól bejáratott útvonalról van szó. Első lépésként a földalatti végállomásáig kell utaznunk, a Mexikói útig (1-es pont a térképen), majd onnan vagy a 25-ös busszal haladunk a mellettünk elterülő M3-as kivezető úttal párhuzamosan három megállót, vagy szépen lassan kisétálunk a Kacsóh Pongrác úton az OMV benzinkútig (a térképen mindez remekül követhető). Na, már majdnem helyben vagyunK: a benzinkúttól még 300 métert kell sétálnunk, egészen a benzinkút és a Kacsóh út forgalmát az M3-as kivezetőre vezető útig. Ha átmegyünk az úton, akkor kellemes fás-füves területen (2), árnyékban emelhetjük fel az ujjunkat, figyelem: a célunk az, hogy a bekötőút forgalmát stoppoljuk, hiszen csak az onnan érkező autók tudnak megállni.

3. A LISTA

De mielőtt beszállnánk, vessük egy pillantást a kis listánkra, ami kulcsfontosságú az út szempontjából, hiszen nagyon nem árt tudni, hogy hogyan fogunk Miskolcra jutni. Az biztos, hogy autópályán, ami már azonnal kizárja a lehetőségek egy részét: autópályán ugyanis nem lehet stoppolni, autópálya-felhajtón is elég nehezen, viszont autópálya melletti benzinkúton tulajdonképpen tökéletesen. Ennek megfelelően ez a célunk is: benzinkútról benzinkútra ugrálva (lehetőleg minél kevesebbet érintve) szeretnénk eljutni Miskolcig. Ha megnézzük a listát, láthatjuk, hogy mindössze hat benzinkútunk van útközben, ezek fogják jelenteni a kulcspontokat.

M3

Körforgalom   (0) Clark Ádám tér
Fájl:AB-AS-blau.svg   (10) Budapest-Rákospalota
Fájl:AB-AS-blau.svg   (11) Újpalota, Újpest
Fájl:AB-AS-blau.svg   (12) Szilas pihenőhely (Shell) (3-as pont a térképen)
Fájl:AB-AS-blau.svg   (12) Dunakeszi Vác Parassapuszta
Fájl:AB-Kreuz-blau.svg   (13) Dunakeszi Vác Parassapuszta E77
Fájl:AB-AS-blau.svg     (18) Hungaroring Aquaréna
    (18) Ring pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg Le a pályáról (23) Mogyoród Hungaroring Szada 2101
  (25) Jakabpusztai pihenőhely (Lukoil) (4)
Fájl:AB-Kreuz-blau.svg   (26) Gödöllő M0
Fájl:AB-AS-blau.svg   (27) Vác Gödöllő 2104 
  (32) Babati pihenőhely Csak Nyíregyháza felé
  (36) Kisbagi pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg Le a pályáról (39) Bag Aszód Tura 3105
    (43) Galga pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (51) Kerekharaszt / Kerekharaszti p.hely (MOL) (5)
Fájl:AB-AS-blau.svg     (55) Hatvan-nyugat Salgótarján
Fájl:AB-AS-blau.svg     (59) Szolnok Hatvan-kelet
    (60) Horti pihenőhely
    (66) Ecsédi pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (70) Gyöngyös-nyugat Hort
    (75) Halászaranyosi pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (78) Gyöngyös-kelet Mátrafüred Adács
    (82) Borsókúti pihenőhely (OMV) (6)
    (87) Nagyfügedi pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (90) Heves Nagyfüged Ludas 3206
    (92) Kisasszonytéri pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (103) Kál Erdőtelek
Fájl:AB-Brücke.svg   (105) Vasúti aluljáró
    (106) Rekettyés pihenőhely (MOL) (7)
Fájl:AB-Kreuz-gelb.svg   (terv.) (108) Eger
Fájl:AB-AS-blau.svg     (114) Füzesabony Eger Jászberény
    (122) Mezőszemerei pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (128) Mezőkövesd Borsodivánka 3301
Fájl:AB-AS-blau.svg     (139) Mezőnagymihály Mezőkeresztes 3305
    (142) Geleji pihenőhely (Shell) (8)
Fájl:AB-Kreuz-blau.svg     (151) Miskolc E71 E79  (9)

 M30

Fájl:AB-Kreuz-blau.svg     (0) E71 E79 (9)
Fájl:AB-AS-blau.svg     (6) Emőd
    (12) Hejőkeresztúri pihenőhely
Fájl:AB-AS-blau.svg     (14) Nyékládháza / Tiszaújváros
Fájl:AB-AS-blau.svg     (21) Kistokaj / Sajópetri
Fájl:AB-AS-blau.svg   (24) Miskolc-dél (10)
Fájl:AB-Brücke.svg   (26) Sajó folyó 116 m
Fájl:AB-Brücke.svg   (27) Budapest-Sátoraljaújhely vasútvonal
Fájl:AB-AS-blau.svg   (29) Miskolc-CENTRUM/-kelet (11) / Felsőzsolca E71

 /a listák természetesen a Wikipediáról származnak/

De hagyjuk is az elméletet, a lényeg az, hogy minden megálló autóstól azonnal kérdezzük meg, hogy merre tart és hol hajt le az autópályáról. Nekünk már nincs is más dolgunk, minthogy gyorsan ránézzünk a listára: ha például autósunk Egerig megy, akkor a 114-es lehajtónál fog távozni az autópályáról, tehát nincs is más dolgunk, minthogy megkérjük, hogy vigyen ki minket a 106-os km-nél lévő benzinkútra (7). (Ezt a kérést 100-ból 100 autós fogja teljesíteni, nem fog senki az autópálya közepén hagyni minket) Az autópályás stoppolásnak tehát ennyi a lényége: érdeklődjünk az autósoknál, és ha legalább egy benzinkúttal arrébb tudnak vinni minket, már szállhatunk is be hozzájuk.

A második rész már ott is van, egy kicsivel feljebb!


Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország miskolc útvonal


A bejegyzés trackback címe:

https://stoppolj.blog.hu/api/trackback/id/tr341193308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása