HTML

Stoppolj!

A név világos, egy blog stopposoknak és érdeklődnek, sztorikkal, tippekkel, képekkel és sok minden mással!

Friss topikok

  • Pöttöm Forgószél: :) Nagyon élvezetes kis történet, tekintve, hogy Körmenden születtem eme rémes kisvárosban és Buda... (2011.04.26. 16:05) #2 Körmend '09
  • stoppoljonline: Szia! Mi vagyunk a www.stoppoljonline.ro, Erdély útitárskereső oldala. Szeretnénk veled felvenni... (2011.03.12. 08:44) Itt a tavasz!
  • bryan: Az elmúlt két hétben kétszer stoppoltam az m3-as miskolci mol kútjánál. először az első ember vett... (2009.10.11. 15:29) Beszámoló: Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely
  • StreetFighter: Köszi a véleményt, én is nagyon gondolkodtam azon, hogy esetleg maradnom kellene, de az M0-s nagyo... (2009.07.08. 16:22) Beszámoló: Alsóörs-Nyíregyháza(-Sátoraljaújhely)
  • venuswoman: "a körülmények nyomására Budapestig még vonattal jutottam" hahaha hagyjuk már :D (2009.07.08. 14:46) Beszámoló: Budapest-Sátoraljaújhely

Linkblog

2009.07.10. 15:18 StreetFighter

5 tipp a benzinkutakhoz

Na végre! Végre nem nekem kellett fáradnom az írással, ugyanis most kommentelőnk, bryan tippjei következnek a benzinkutas stoppolással kapcsolatban! Külön öröm, hogy bryan megosztotta az alábbiakat velünk, ugyanis én soha nem érdeklődök maguknál az autósoknál, de hát tudjuk, ízlések és pofonok...


Csak benzinkutakon stopolok, pár kiegészítő tippem lenne:

1, Mielőtt megkérdeznéd, elvisznek-e, próbáld megnézni tele van-e a kocsi. Ahol van gyerek a kocsiban oda nem érdemes bekéredzkedni, meg nem is igazán szép dolog. Párok szinte soha nem vesznek fel stoppost. Egyedülálló nőkhöz magányos férfiként, vagy haveroddal nem érdemes odamenni, ráadásul akár zavart, rossz érzést is kelthetsz, csak végső esetben javaslom.

2, Minden esetben legyél udvarias azokhoz akiket megkérdezel, még ha nem is visz el, ha tapló vagy ezzel lehet, hogy mások későbbi esélyét rontod, mellesleg joga van nem felvenni. Próbálj meg az út közben a lehető legjobb benyomást kelteni, ezzel másoknak is segítesz. Az emberek hajlamosak sémákat kialakítani a "stoposokkal" kapcsolatban, ha te jó benyomást keltesz, később lehet, hogy könnyebben veszi fel sorstársaidat. Meg egyébként is, ha valaki volt olyan jó arc, hogy elvigyen, az a minimum, hogy te is megteszel minden tőled telhetőt.

3, A kamionok és teherautók lassabbak, de a sofőrök könnyebben felvesznek stopost. Ha nagy a forgalom a kúton, nem érdemes őket kérdezni, de ha kicsi, akkor ők az utolsó remény. :)

4, Ha nem vagy teljesen csóró, akkor jó ha van nálad kaja, meg cigi, volt már, hogy Angliából hazatérő kamionsofőrt megörvendeztettem egy szendviccsel, jó érzés volt, hogy valahogy viszonozni tudtam a fuvart.

5. A benzinkutas stopolás nagy előnye, hogy megválaszthatom, kihez szállok be és lehetőséget adok az autósnak, hogy a kérdésem alapján legalább minimálisan felmérje, akar-e velem utazni.

+1. Mindig legyen nálad törülköző, és ne ess pánikba. :)

 

Továbbra is várjuk a hasonlóan hasznos tippeket, illetve érdekes történeteket a stoppolj@blog.hu címre, és persze mától oda várjuk a trieszti út iránt érdeklődőket - higgyetek benne, nagyon jó lesz!

Szólj hozzá!

Címkék: tippek vendég benzinkút


A bejegyzés trackback címe:

https://stoppolj.blog.hu/api/trackback/id/tr231238671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása